HomeDespre Domus Carpatica

Despre Domus Carpatica

ECO-RESPONSABIL,
MODULABIL,
SUSTENABIL

Trei decenii de experiență

Cu o experiență vastă acumulată în trei decenii, putem afima că ne recomandă proiectele executate și expertiza în domeniu. La baza dezvoltării companiei noastre stă dorința de evoluție și de adaptare a soluțiilor de ultimă generație în realizarea construcțiilor din lemn.

 

Titulatura de “case de înaltă performanță energetică” devine un atribut al muncii noastre înnobilate de decenii de practică. O casă eficientă din punct de vedere energetic generează un bioclimat distinct, asigurând temperaturi constante și uniforme, indiferent de anotimp. Această stabilitate termică se datorează soluțiilor tehnice eficiente implementate în proiectele noastre.

Compania noastră evoluează constant pentru a satisface atât cerințele clienților noștri, cât și pentru a oferi soluții viabile, sustenabile, ecologice și prietenoase cu natura. De la construcția și asamblarea caselor din lemn sub formă de kit, până la realizarea oricăror proiecte personalizate, suntem gata să transformăm în realitate casa la care visați

 

 

Viziunea

Ne dorim un viitor în care fiecare casă să reprezinte un manifest al sustenabilității și eficienței energetice, un loc în care să trăim armonios cu natura beneficiind de un confort modern. În viziunea noastră, casele noastre de lemn devin simboluri ale unei evoluții durabile, oferind locuințe prietenoase cu mediul înconjurător, care contribuie activ la protejarea planetei. Ne asumăm responsabilitatea față de comunitățile în care activăm, promovând practici de construcție ecologică.”

 

Misiunea

„Misiunea noastră este să modelăm viitorul construcțiilor prin producția și promovarea caselor de lemn eficiente energetic, ecologice și sustenabile. Ne angajăm să oferim soluții inovatoare și calitative care utilizează surse regenerabile și tehnologii avansate, care aduc un aport semnificativ la reducerea amprentei de carbon a construcțiilor, contribuind astfel la crearea unui mediu de viață sănătos și durabil.”

Strategia

„Strategia noastră se bazează pe trei piloni fundamentali: inovație continuă, responsabilitate socială și parteneriate durabile. Prin investiții constante dezvoltăm tehnologii care asigură eficiența energetică și durabilitatea fiecărui proiect. Prin colaborarea strânsă cu clienții, arhitecții și partenerii noștri, creăm case personalizate care îmbină perfecțiunea estetică cu performanța durabilă, transformând astfel visele în realitate. Ne asumăm responsabilitatea față de comunitățile în care activăm, promovând practici de construcție ecologică.”

Tehnologii avansate

Suntem o companie angajată în utilizarea celor mai avansate tehnologii pentru a crea case de lemn de înaltă performanță energetică. Integrăm soluții inovatoare în procesul nostru de construcție, de la proiectarea digitală și fabricația avansată la sistemele de gestionare a energiei.

Energie regenerabilă

Contribuim activ la protejarea mediului prin integrarea surselor de energie regenerabilă în fiecare proiect al nostru. Panouri solare, sisteme de captare a energiei eoliene, sisteme de captare a apei și tehnologii de stocare avansate fac parte din arsenalul nostru pentru a transforma fiecare casă de lemn într-un loc autonom și ecologic.

Smart Home

Incorporăm soluții smart home pentru a oferi un control optim al consumului de energie și a îmbunătăți experiența locatarilor. Sistemele de automatizare inteligentă permit monitorizarea și reglarea eficientă a temperaturii, iluminării, siguranței și a altor aspecte ale locuinței, contribuind astfel la eficiența și comoditatea casei.

Design pasiv

Practicăm designul pasiv pentru a maximiza eficiența energetică a clădirilor noastre. Folosim strategii precum orientarea optimă a casei, izolație termică avansată și ferestre eficiente energetic pentru a reduce dependența de sistemele de încălzire și răcire, creând astfel spații confortabile și eco-friendly.

Materiale ecologice

Angajamentul nostru față de durabilitate se reflectă în selecția riguroasă a materialelor. Utilizăm lemn provenit din surse sustenabile, finisaje ecologice și alte materiale reciclabile pentru a minimiza impactul asupra mediului și a contribui la construirea unui viitor mai verde.

Modularitate și adaptabilitate

Modularitate și adaptabilitate

Conștienți de schimbările inevitabile în viață, casele noastre de lemn pot evolua odată cu nevoile tale. Spațiile flexibile, modulare permit adaptarea rapidă la noi funcționalități sau schimbări de stil de viață, asigurându-ne că locuința ta rămâne mereu relevantă și funcțională. Aducem un nou nivel de flexibilitate în construcția caselor de lemn, bazat pe concepte de modularitate și adaptabilitate.

Sisteme, materiale și tehnologii

Sisteme Materiale Tehnologii

 În construcția caselor de lemn putem să vă oferim următoarele sisteme constructive: 

Sistem 1. 

Din bârnă de brad/larice/douglas, vopsite sau nevopsite de 40×200 mm sau 50×200 mm

Pereți interiori din melaminat de 19 mm sau lemn de 40 mm

Uși și geamuri termopan din lemn 68 mm pin stratificat KKK și sticla dubla 24 mm

Structură planșeu din interior spre exterior:

– Linoleum/parchet laminat (la cerere)

– OSB 19 mm fixat pe grinzile principale

– Grinzi principale de 45×200 mm

– Grinzi secundare de 45×150 mm

– Posibilitate de a adăuga izolație de polistiren extrudat (la cerere)

Structură pereți, din interior spre exterior:

– Bârnă de 40×190 mm

– Geamuri termopan

Structură acoperiș din interior spre exterior:

– Lambriu 19 mm fixat pe pene de 40×190 mm, penele sunt puse între pereți și pe o fermă la nivel cu terasa

– Posibilitate de a adăuga izolație de 30 mm de polistiren extrudat

 

Sistem 2. 

Planșeu de lemn fixat pe stâlp de beton sau lemn, alcătuit din următoarele elemente văzute din interior spre exterior:

-Parchet laminat sau linoleu (la cerere)

– OSB de 18 mm fixat pe grinzi

– Structură grinzi 45×190 mm

– Izolație 200 mm

– Folie polypropilen

-Șipcă de fixat folie, 10×40 mm  

Structură pereți, din interior spre exterior:

– Melaminat/Lambriu 19 mm (la alegere)

– Izolație de 120 mm (Vată Minerală)

– Structură alcătuită din elemente de 45 mm grosime și 120 mm lățime

– Folie tip Tyvek

– Șipcă aerisire 20 mm grosime 45 mm lățime

– Lambriu exterior grosime 19 mm din brad/douglas/larice (la alegere)

Pereți interiori:

– Pereți despărțitori din melaminat sau lemn de 40 mm (la alegere)

Structură acoperiș, din interior spre exterior:

– Tavan lambriu fixat între căpriori

– Căpriori de 40×200 mm

– Izolație 200 mm (Vată Minerală) între căpriori

– Folie tip Tyvek

– Șipcă de fixat invelitoare 

– Tablă cutată de 0,45 mm

Uși/geamuri termopan din lemn stratificat de 68 mm (stratificare KKK) cu sticlă de 24 mm

Țevile riflate pentru electricitate sunt introduse în interiorul structurii din momentul fabricației. 

logo
casa unde ești acasă
Urmarește-ne:

© 2024 – Domus Carpatica