HomeCasaCasa Boissy

Casa Boissy

“Casa de lemn Boissy”-casa constructorului de case din lemn

Temperatura medie anuală în interiorul casei este de 23 de grade Celsius, iarna fiind folosită o centrală termică pe lemn, care consumă aproximativ 8 m3 ster de lemn de foc per anotimp

Date Tehnice:

Amprenta la sol: 96 mp
parter: Living + Bucătărie open space; 1 dormitor matrimonial; baie + wc, cameră tehnică
etaj: (mezanin) cu 2 dormitoare, spațiu comun  și vid deasupra zonei de sejur

Suprafață

220 m2

localizare

Gheorgheni, Harghita

continut specific
  • Casă pe structură ușoară: 1 fațadă din lambriu vopsit cu 3 fațade din larice (fațadă ventilată)
  • Timp de execuție: 3 săptămâni din  momentul în care placa de beton e solidă  
  • Ferestre: Termopan triplu, stratificate KKK, 68mm
  • Terasă generoasa, Uși masive din lemn
  • Parter amenajat cu rigips și etajul cu lambriu
  • Șarpantă aparentă
  • Încălzire în pardoseală
Continut Original

Scara cu mână curentă, cu design deosebit din lemn de stejar

Amenajare perete placat cu piatră

Cum arată casa din lemn a unui constructor de… case din lemn? Amplasata în Gheorgheni, județul Harghita, aceasta casă îi aparține chiar fondatorului Domus Carpatica și nu diferă cu nimic ca soluții tehnice alese pentru alte case pe care le-am ridicat. 

Stilul francez implementat în România

Această casă este o creație distinctivă pe care ne-am dorit-o pentru a aduce și a ne bucura de stilul francez de design și de socializare în casa noastră. Îmbină armonios farmecul tradițional al repartizării camerelor cu elemente de design moderne, pentru a oferi familiei noastre, de 4 persoane, o locuință cu adevărat remarcabilă.

Arhitectură franceză integrată cu modernitatea:

Această casă reflectă stilul tradițional de compartimentare și construcție a caselor franceze din zonele montane cu detalii și linii fluide care dau un aer de eleganță în mijlocul naturii. Cu toate acestea, sub această fațadă clasică se ascunde o abordare modernă, cu accent pe sustenabilitate și eficiență energetică.

Sustenabilitate și materiale de calitate:

Angajamentul nostru față de mediul înconjurător este evident în fiecare aspect al acestei case. Construită din materiale de lemn durabil, provenit din surse responsabile, această casă promovează sustenabilitatea și minimizează impactul asupra mediului. Sistemele de izolare termică de înaltă performanță completează construcția, asigurând un confort termic optim și eficiență energetică.

Personalizare în amplasament:

Terenul pe care se află proprietatea noastră ne-a oferit posibilitatea de personalizare a amplasamentului și de a integra construcția în peisajul și cultura locală. Cu o retragere de la stradă nespecifică pentru amplasamentul caselor din zonă, am reușit să creăm un cadru intim pentru noi și să adăugăm unicitate și autenticitate casei.

Spații funcționale pentru o viață modernă:

Casă a fost concepută pentru a satisface toate nevoile unei familii moderne de 4 persoane. Cu două spații distincte – unul dedicat socializării și servirii mesei, iar celălalt pentru lectură și relaxare – fiecare membru al familiei găsește un colț dedicat pentru a se bucura de activitățile preferate. Această organizare inteligentă a spațiilor accentuează funcționalitatea și confortul.

O opțiune care îmbină tradiția cu modernitatea:

Această casă nu este doar o locuință, ci o expresie a stilului și gustului nostru. personal. Cu atenție la detalii, respect față de mediu și o atingere distinctivă franceză, această locuință reprezintă o opțiune care îmbină tradiția cu modernitatea, care ne oferă o experiență autentică și de neuitat.

 

logo
casa unde ești acasă
Urmarește-ne:

© 2024 – Domus Carpatica